Hoe sluit je een ethernet kabel aan?

Hoe sluit je een ethernet kabel aan?

Houd de kabel zo vast dat het oranje-wit adertje links zit en het bruine adertje rechts. Houd de RJ45 connector met het lipje naar beneden. Houd het uiteinde van de connector van je af (je steekt de kabel dus aan ‘jouw’ kant in de connector) Steek de de adertjes in de connector.

Wat is het verschil tussen cat 5 en Cat6?

Het belangrijkste verschil tussen CAT5e- en CAT6-kabels zit in de bandbreedte die de kabel kan ondersteunen voor gegevensoverdracht. CAT6-kabels zijn bedoeld voor bedrijfsfrequenties tot 250 MHz tegenover 100 MHz voor CAT5e. Dit betekent dat een CAT6-kabel meer gegevens tegelijkertijd kan verwerken.

Hoe werkt een ethernet kabel?

Wat is een ethernet kabel? Een ethernetkabel is een UTP of een FTP kabel. Als er aan beide zijdes een RJ-45 connector zit, kun je hem gebruiken om een computernetwerk aan te leggen of bijvoorbeeld een modem aan te sluiten op een vaste pc. Voor verschillende toepassingen zijn er verschillende snelheden en afschermingen.

Hoe krijg ik ethernet?

Voor het aanleggen van een bekabeld thuisnetwerk adviseren wij CAT6 kabel op rol te gebruiken. Wanneer je deze kabel gaat afwerken op een wandcontactdoos of op een patchpaneel, heb je een stugge kabel nodig. Indien je de kabel afmonteert met connectoren kies dan voor een soepele kabel.

Wat is de juiste kleurcode voor UTP kabels?

Kleurcodering

# kleuren
1 wit/oranje
2 oranje
3 wit/groen
4 blauw

Wat is het verschil tussen wifi en Ethernet?

Wifi is een draadloze verbinding die vanaf een vast punt verspreidt wordt over bijvoorbeeld de kantoortuin. Dit vaste punt is een router, die met een kabel verbonden is met de kabels van de provider. Een ethernetkabel is simpelweg een verlenging van deze kabel, helemaal tot in de computer of laptop.

Wat is het verschil tussen internet en Ethernet?

Ethernet is het systeem waarmee computers direct met elkaar en via het internet kunnen communiceren. Via een bedraad (LAN), of draadloos (WAN) netwerk, wat officieel ‘IEEE 802.3’ heet -en is bedacht in de jaren ’90- is tegenwoordig al het dataverkeer met elkaar verbonden.