Waar speelt Grand Hotel Europa zich af?

Waar speelt Grand Hotel Europa zich af?

Plaats en tijd. Het eerste deel van Grand Hotel Europa speelt zich af in Genua, Venetië, Malta, Palmaria, Portovenere, de Cinque Terre en Abu Dhabi. Ilja en Clio leren elkaar kennen in Genua, in het noordwesten van Italië. Vervolgens gaan zij in Venetië wonen, in het noordoosten.

Is het boek Grand Hotel Europa autobiografisch?

Het boek is deels autobiografisch, deels fictie; veel gegevens over Pfeijffers leven kloppen, getuige zijn Brieven uit Genua. Je zou deze roman dan ook kunnen opvatten als een egodocument: het hoofdpersonage heeft immers ook dezelfde naam als de schrijver.

Waar gaat La Superba over?

De Nederlandse schrijver Ilja (of Leonardo of Giulia) woont in Genua. Hij wil er inspiratie opdoen voor een nieuwe roman over de (discriminatie van) Afrikaanse immigranten en begeeft zich daarom onder de Genuezen. Hij ontmoet allerlei bijzondere mensen, zoals de Marokkaanse werkloze ingenieur Rashid.

Waar woont Ilja Pfeijffer?

De Nederlandse schrijver Ilja Leonard Pfeijffer woont in Genua, een Italiaanse stad die net als de rest van het land in volledige lockdown is. Het coronavirus heeft in Italië erg hard toegeslagen.

Wat lezen na Grand Hotel Europa?

La Superba van Ilja Leonard Pfeijffer Als je vergelijkbare boeken zoekt is het natuurlijk wel heel makkelijk terug te grijpen op andere boeken van dezelfde auteur. Hou je van de schrijfstijl, dan zijn Pfeijffers andere boeken zeker de moeite waard. Maar La Superba gaat verder dan dat.

Waar staat Hotel Europa?

Grand Hotel Europa is gelegen in de wijk Naples City Centre in Napels.

Wie is Clio in Grand Hotel Europa?

De grote liefde die Clio heet komt uit Genua. Ze is kunsthistorica en wordt beschreven op de manier waarop iemand die smoorverliefd is op een vrouw het doelwit van zijn of haar liefde pleegt te beschrijven: ze is bijzonder mooi, uitzonderlijk intelligent en ze is niet in staat om iets niet goed te doen.

Wat betekent La Superba?

La Superba (de hoogmoedige) is de bijnaam van Genua en haar stadsschrijver woont er nu vijf jaar. Ilja Leonard Pfeijffer (45) werd in 2008 verliefd op de stad en is sindsdien dagelijks in het wild aan te treffen op het Piazza delle Erbe.

Waarom Genua bezoeken?

Een van de grootste redenen om Genua te bezoeken is natuurlijk het eten. Als een stad aan zee zijnde en een beroemde havenstad die al eeuwenlang een van de belangrijkste Europese havens is, is het natuurlijk echt dé perfecte bestemming voor liefhebbers van zeevruchten en vis.

Wie is Stella Seitun?

© Michele Borzoni. Ilja Leonard Pfeijffers geliefde, Stella Seitun (Genua, 1978), figureert sinds hun ontmoeting in 2015 veelvuldig in zijn werk. Stella studeerde kunstgeschiedenis, promoveerde op beeldhouwer Francesco Fanelli en werkt als researcher voor galerie Enrico Galleria d’Arte.

Wat moet je gezien hebben in Genua?

8 Bezienswaardigheden in Genua die je absoluut moet bezoeken

  1. De vuurtoren van Genua.
  2. De historische binnenstad van Genua.
  3. Het Aquarium.
  4. Via Garibaldi en de musea.
  5. Galata Museo del Mare.
  6. San Lorenzo kathedraal.
  7. Palazzi dei Rolli.
  8. De Oude Haven.

Is Genua een mooie stad?

Genua is een leuke stad dat nog niet zo toeristisch is vergeleken met andere grote Italiaanse steden. Het is echter zeker de moeite waard! Genua is ook een goede uitvalsbasis om andere mooie gebieden zoals Portofino en de Cinque Terre te bezoeken.